FAQ zorg in georgië (Meest gestelde vragen)

Is reizen naar Georgië mogelijk tijdens het Corona virus (Covid-19)?

Reizen naar Georgië tijdens de Corona crisis is mogelijk. Er zijn echter een aantal restricties. Op de website van onze partner Why Me Travel is een volledige artikel gepubliceerd met alle restricties en beperkingen tijden de Corona crisis. Lees hier alles over de beperkingen .

Is Georgie een veilig land om te bezoeken?

Ja, Georgië is in het algemeen een zeer veilig land. Er is veel politie aanwezig op straat en criminaliteit is er bijna niet te vinden. De Nederlandse ambassade is te vinden in Tbilisi. Het is enkel niet mogelijk om af te reizen naar de Georgische regio's Abchazië of Zuid-Ossetië, hiervoor geld een negatief reisadvies.

Heb ik een visum nodig?

Nee, voor een paspoorthouder van de E.U. is er geen visum nodig bij een verblijf van maximaal 1 jaar.

Wat zijn de mogelijkheden om naar Georgië te reizen?

Reizen naar Georgië is mogelijk met de auto en per vliegtuig. Indien u in de mogelijkheid bent om met het vliegtuig te reizen is dit gezien de reis afstand het verstandigste. Rechtstreekse vluchten zijn mogelijk vanaf Schiphol, indien u via Duitsland reist zijn er vluchten mogelijk met tussenstop in Turkije.
Het is meestal het goedkoopste om te reizen van vliegveld Brussel Charleroi naar Kutaisi in Georgië. Kutaisi is de derde stad en 221 km westelijk gelegen van de hoofstad Tbilisi. Deze vluchten worden uitgevoerd door Wizz Air . Vanaf Kutaisi Airport kunt u met een rechtstreekse bus van de maatschappij Georgian Bus naar Tbilisi voor € 10,-. Deze busreis kunt u vooraf reserveren en online betalen op de website van Georgian Bus .

Wat is de minimale geldigheidsduur van mijn paspoort bij afreizen?

De minimale geldigheidsduur van uw paspoort moet 3 maanden zijn tot u terug bent uit Georgië.

Zijn inentingen verplicht bij bezoek aan Georgië?

Inentingen zijn niet verplicht als u op reis gaat naar Georgië. De volgende vaccinaties worden door ons en de GGD aanbevolen:
DTP (Difterie, Tetanus en Polio) & Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)
Verder raden we u aan als u in de mogelijkheid bent om een Hepatitus B vaccinatie te nemen.
Verder zijn er nog persoons- en reisgebonden adviezen bij afreizen naar Georgië.
Meer informatie is te vinden op de website van de GGD . Alle bovenstaande adviezen over vaccinaties die hier worden gegeven zijn globaal.

Is het eten hygienisch en veilig in Georgië?

Naar onze ervaring zijn wordt er vaak hygienischer gewerkt dan bij ons in de keuken en bestaat er in het algemeen genomen geen gevaar betreffende de voedselveiligheid. Wij hebben op diversen locatie's in Tbilisi en omgeving heerlijk gedronken en gegeten. De wijn in Georgië is ook een absolute aanrader. Uiteraard is onze organisatie bekend met de beste restaurants van Tbilisi en omgeving.

Wat doet Stichting Healthcare in Georgia?

Stichting Healthcare in Georgia is een non-profit organisatie welke mensen bewust maakt over het bestaan van bacteriofagen en bacteriofagen therapie. Verder werken wij samen met Why Me Travel welke voorziet in de behoefte aan volledig gefaciliteerde reizen op het gebied van gezondheidszorg met als bestemming Georgië. Why Me Travel is de schakel tussen u en de hoogwaardige gezondheidszorg oplossingen in Georgië. Ons doel is het informeren van mensen welke een zorgreis met als bestemming Georgië willen ondernemen.

Wat kan ik verwachten bij een behandeling in Georgië?

De zorg en bijbehorende behandelingen in Georgië zijn van hoge kwaliteit. In Tbilisi zijn diversen klinieken gevestigd welke specialistische zorg leveren. Verder is in Tbilisi het instituut gelegen met de meeste kennis van bacteriofagen wereldwijd.

Is behandeling in Georgië duur?

Onder andere door de lage arbeidskosten kan er kwalitatief hoogwaardige zorg worden aangeboden voor zeer aantrekkelijke prijzen. De prijzen van zorg zijn zeer interessant voor behandelingen welke niet vergoed worden door uw zorgverzekering.

Wat zijn de betaalmogelijkheden om de zorg reis te betalen?

De behandeling betaald u rechtstreeks aan de behandelende kliniek. De verblijfs- en begeleidingskosten in Georgië betaald u rechtstreeks aan Why Me Travel.

Hoe betaal ik de bacteriofagen behandeling?

U betaald rechtstreeks aan de behandelende kliniek u ontvangt van de kliniek een factuur in US Dollars met de bankgegevens welke u nodig heeft om te betalen.

Worden de bacteriofagen en/of bacteriofaag behandelingen vergoed door mijn ziektekostenverzekering?

Omdat het bij ons nog niet is toegestaan als geneesmiddel worden behandelingen met bacteriofagen niet vergoed. Wij hopen uiteraard dat hier snel verandering in gaat komen en zijn van overtuiging dat het toestaan van behandelingen met bacteriofagen de Nederlandse en Belgische gezondheidszorg veel geld kan besparen.


Klik hier voor de FAQ Bacteriofaag Therapie

Neem contact op met onze partner Why Me Tbilisi indien uw vraag nog niet beantwoord is.


Wat zijn de bezienswaardigheden in Georgië welke te zien zijn tijdens mijn reis?

Georgië is rijk aan cultureel erfgoed. Er valt genoeg te zien in Tbilisi en de omgeving hiervan. Hieronder een kleine impressie van de excursie mogelijkheden. Meer kunt u vinden op de site van onze partner in Georgië, Why Me Travel . Ontspanning tijdens uw zorgreis vinden wij belangrijk.